måndag 15 mars 2010

CyberTools seminarium: Under huven på sökmotorerna


Den 20 maj i Malmö arrangerar SFIS seminarium "Under huven på sökmotorerna" - en heldag om webbsökmotorerna där teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar.

Frågeställningar som kommer att tas upp:


Sökmotorernas konstruktion och arbetssätt: Hur fungerar egentligen en sökmotor som Google? Hur rankas träffarna i träfflistan? Vad är PageRank och TrustRank?

Sökmotorernas innehåll: Vad indexeras av sökmotorerna och vad indexeras inte? Är begreppen "osynliga webben" och "djupa webben" fortfarande relevanta? Hur kan man hitta information som inte är indexerad av sökmotorerna?

Alternativ till sökmotorerna: På vilka sätt kan den sociala webben utnyttjas vid informationssökning? Hur kan du använda ditt nätverk? Hitta bilder, ljud och video Hur kan man använda sökmotorerna för att finna multimediafiler? Vilka specialsöktjänster finns det för bilder, ljud och video? Finns det speciella sökst
rategier för multimedia?

Låter det intressant?
Anmäl dig till kansliet@sfis.nu senast 10 maj
(begränsat antal platser)




1 kommentar:

  1. Hej, vill kommentera att jag tycker din Blogg har både bredd och djup gällande pedagogik och den tekniska möjligheten med IKT. Intressanta inlägg.

    SvaraRadera